Nej til budgetforlig i Viborg

Enhedslisten kan ikke gå ind for forliget. De vigtigste grunde er:

-Budgetprocessen vedtages af Økonomi- og Erhvervsudvalget, som dermed holder nogle partier udenfor og samtidig lægger forudsætninger ind i basisbudgettet, som ikke er til debat. Fx grønthøsterbesparelser ved hjælp af de sædvanlige såkaldte effektiviseringer, dvs. nedskæringer i 8 udvalg, og som vi ikke kender endnu. Det er uacceptabelt.

– Nedskæringer på ældre og socialområdet repareres med ubetydelig beløb, som tilmed kaldes et løft til området. Det er lapperi.

– Anlægsudgifterne er skyhøje, men alligevel udskydes en renovering af Vestre skole, bl. a på grund af ny svømmehal og andre idrætsanlæg. Der sker ikke en dyt på klima- og miljøområdet fra kommunens side, fordi de få investeringer, ca. 12 mio. kr om året på vandområdet, hovedsageligt betales af staten.

Hvor er den strategiske energiplan? Fremmer kommunen vindmøller og solcelleanlæg? I stedet investerer kommunen i store internationale firmaer, baseret på fossile råstoffer. Byrådet kan tage initiativer til beskyttelse af grundvand og drikkevandsboringer, iværksætte flere LAR-løsninger og gøre flere nye byområder bæredygtige. Viborg burde være klimakommune.

Der stilles ingen krav til Apple, hvis overskudsvarme åbenbart skal bidrage til den generelle klimaopvarmning. Miljø er bare noget byrådet skal snakke om, – næste år.

Med venlig hilsen

På vegne af Enhedslisten Viborg

Flemming Gundersen, tlf 41 71 95 22

byrådsmedlem i Viborg kommune.

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 + 4 =