1 | Aksel Rosager Johansen, Spidskandidat

30 år, gymnasielærer på Viborg Katedralskole, bor i Bruunshåb

Jeg er vokset op på landet øst for Viborg, hvor der var højt til himlen og langt mellem busserne.

I 00’erne blev jeg aktiv i Socialistisk Ungdomsfront og Enhedslisten, hvor det særligt har været klimaaktivisme der har været et fast politisk omdrejningspunkt. Et højdepunkt har de seneste år været de tyske Ende Gelände kulmineblokader, hvor jeg har koordineret deltagelsen af flere hundrede danske aktivister.

I Viborg har klimaet brug for en klimaaktivist i byrådet. Kommunen skal opprioritere de projekter der modvirker klimakrisen. Fx cykelstier til landsbyerne, natur på lavbundsjordene og bæredygtige renoveringer af kommunens bygninger. Markedets vækstlogik forværrer klimakrisen, så vi er nødt til at tage et demokratisk ansvar i kommunen.

Jeg vil give resten af byrådet hård modstand, når de kører almindelige mennesker og naturen ud på et sidespor, for at nogle få kan tjene kassen på en svinefabrik, et højhus ved Søndersø eller privatisering af elnettet.

Samtidig er Viborg også en kommune, hvor velfærden er presset mere end godt er. Resten af byrådet gør det værre, når de sidste år gav skattelettelser og i år gennemførte nedskæringer. I Enhedslisten vil vi udvikle velfærden. Også selvom det koster noget mere.
De mindste børn har brug for mindst 1 pædagog til 6 børn i børnehaven. De lidt større har kun glæde af en kortere skoledag og to lærere i klassen. Og vores ældre har fortjent mere tid og overskud i plejen.

Jeg lefler ikke for de pengestærke eller motorveje. Jeg arbejder for de svage, dem der bliver udsat for racisme og hatecrimes, for naturen og for almindelige mennesker.

Valgvideo TV MIDT-VEST