Væk med Viborgvinklen ved valget i Viborg – Flemming Gundersen

Chefredaktør Norup (Viborg Folkeblad) kunne ikke opretholde sin ofte selverklærede neutralitet i en leder d. 20. maj. Her proklamerede han bombastisk, at valget i vestre storkreds kan blive en katastrofe for Viborg. Hvorfor så det? Her anfører Norup så forskellige begrundelser, som jeg vil imødegå:

En eller flere af de fire nuværende MF’ere fra kommunen kan miste mandatet. Nu bor Kristian Pihl Lorentzen ikke i Viborg, så det er reelt kun tre. De nævnte politikere, Pape, Langballe og Lorentzen er tre meget borgerlige, samt socialdemokraten Gaarsted, og jeg er stort set uenig med alle om det meste.

For tiden er Viborg faktisk overrepræsenteret på tinge, og ikke bare talmæssigt acceptabelt, som Norup skriver.

Det er vist ikke ”bevist”, at tidligere MF’ere J. Rohde og B. Westh egenhændigt har skaffet regionshovedstad og Foulum til Viborg.

Først og fremmest er præmissen om, at en folketingspolitiker kan og skal repræsentere sin egn fuldstændig forkert. Siden partiernes faste etablering for over 100 år siden er det deres generelle synspunkter, der skal vælges imellem og ikke snævre lokale interesser. Det andet er lokalpolitik og hører kommunalvalg til, hvor man naturligvis skal bo i sin opstillingskommune.

At vi ser masser af eksempler på, at nogle kandidater hypper lokale kartofler, er da ikke argument for Norups synsvinkel. Tværtimod, – det ville have klædt Norup at hæve sig over det snævre lokale perspektiv. Ellers ender vi med endnu flere DF-omfartsveje i diverse politiske studehandler, og vi skal da slet ikke efterligne Herning!

Alle politiske synspunkter skal repræsenteres, så lad os ”afværge katastrofen” og få valgt nogle gode folk fra venstrefløjen. Her er Enhedslisten særdeles leveringsdygtig.

Godt valg!

Flemming Gundersen

Medlem af byrådet for Enhedslisten

 

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

81 − 74 =