Tale til konstituering i det nye Byråd, 13. december 2017

2017-12-13 Konstitueringstale v3

Sag nr. 2: Udpegning af borgmester.

”Jeg vil gerne her forklare, hvorfor vi ikke peger på Ulrik Wilbek som borgmester.

Styrkeforholdet i Byrådet mellem blokkene er stort set er uændret: de borgerlige har samlet 61%, mens de blegrøde Socialdemokrater, de Folkelige socialister og de Rød-Grønne socialister i alt mønstrer 39%. Så der er langt igen. Dog vil jeg lige bemærke, at ifølge den nye bordplan er Enhedslisten placeret for bordenden midt i feltet, og herfra har jeg nu et fremragende overblik over hele byrådet.

Vigtigst er det, at kvindeandelen desværre er sunket betragteligt fra 35% til 22 %, og det er ikke så godt. Landdistrikterne er nu overrepræsenteret i forhold til Viborg by, og det er nok heller ikke så godt.

Vi har valgt ikke at pege på Ulrik Wilbek som borgmester, fordi vi kan ikke se os som en støtte til det fælles V og S – projekt. Vi havde hellere set en socialdemokratisk borgmester.

Vi har derfor valgt at stå frit, til uden bindinger at forfølge vores politiske mål. Det betyder helt enkelt, at vi fortsat vil stemme for det vi går ind for, og stemme imod det, som vi er imod. Når jeg siger dette, som nærmest er selvindlysende, er det jo, fordi jeg flere gange har oplevet det modsatte i andre partier.

Vi er imod selve grundlaget for politikken, nemlig den overordnede vækstfikserede Vision, og de forskellige strategier nedenunder.

Vi har valgt at få en plads i det nye beskæftigelsesudvalg, fordi netop beskæftigelse og uddannelse skal have særlig fokus de kommende år. Det betyder ikke, at vi så nedprioriterer den grønne omstilling. Energi, miljø og klima er helt centrale områder for os, og derfor vil vi fortsat holde skarpt øje med Klima- og miljøudvalget. På hele dette område er der rigelig plads til forbedringer.

Så EL fortsætter kampen for en rød- grøn kommune, i byrådet og i udvalget. Vi kan så håbe, at Venstre med Wilbek i spidsen som borgmesterparti vil overraske positivt.

Så med hensyn til borgmestervalg vil EL undlade at pege på Wilbek, men vi akcepterer, at det gør alle andre. Så jeg stemmer derfor hverken for eller i mod”.

Flemming Gundersen

 

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

− 3 = 1