Stop direktørernes lønfest

2017-11-12 Direktørløn

Der er igen debat om de lukrative aftrædelsesordninger og åremålsansættelser de seneste 10 år for topchefer. Og der er gode grunde til at diskutere, kritisere og ændre det. Ikke mindst i Viborg kommune, som er stærkt involveret i den problematik.
Enhedslisten byrådsmedlem deltog i de tre seneste sager, og stemte som eneste imod.
Kommunalreformen har betydet lønstigninger på ca. 36 % til chefer, herunder kommunaldirektører over en 10 års periode. Viborg kommune er stærkt repræsenteret i feltet af topdirektørlønninger: Her er 4 eksempler, hvor de forenede byrådspartier har vedtaget følgende:
2013: Kommunaldirektør Lasse Jacobsens åremålsaftale udløber, og han får en fratrædelsesgodtgørelse på 2.044.000! 14 dage efter er han genansat på kontrakt.
December 2015: Byrådet forlænger Økonomidirektør Klaus Christiansens åremålsansættelse med 3 år, og han får samtidig udbetalt ½ års løn.
Juni 2016: Byrådet forlænger Kulturdirektør Lars Stentofts åremålsansættelse med 4 år og udbetaler samtidig en bonus på 8 måneders løn.
På samme møde får B&U direktør Hans Henrik Gaardsøe, som tjenestemand, forlænget sin ansættelse til ultimo 2018. Samtidig ydes der et engangstillæg på ½ års løn, ifølge rammeaftale om seniorpolitik.
Enhedslisten mener, at denne lukrative lønfest for højtlønnede topchefer skal stoppes nu. Vi foreslår derfor: – et lønstop for chefer i næste overenskomstperiode, – at cheflønninger ikke stiger mere end gennemsnittet af kommunalt ansatte, og et opgør med bonus- og fratrædelsesordninger.
Er du enig, så stem på Liste Ø, der konsekvent har modsat sig lønfesten.

Flemming Gundersen
Byrådsmedlem og spidskandidat for Enhedslisten i Viborg kommune

 

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.