Skattecenter – ja tak. Læserbrev – Flemming Gundersen.

Mandag 25. okt. blev et ny Skattecenter i Viborg åbnet med over 100 nye medarbejdere.  Det er jo dejligt med nye arbejdspladser, som ikke bare skaber vækst eller får nye beboere i kommunen.  Det vigtigste er, de skal være med til gendanne og opruste det nedbrudte skattevæsen.

Endelig sker der noget efter de borgerliges,  især Venstres, mangeårige bevidste hærgen på mindst to hovedområder: Først nedlæggelsen af Vurderingsnævn, så al ejendomsvurdering siden har hængt i laser. Så  indskrænkning/flytning af skattecentre, i form af såkaldte effektiviseringer, dvs. fyringer, som resulterede i en manglende skattekontrol. Hermed har private virksomheder stort set selv kunnet bestemme om og hvor meget de vil betale i skat med en klar konsekvens: hundredevis af millioner, ja milliarder mangler i skatteindtægter hos stat og kommuner.

Socialdemokraterne har desværre det meste af tiden været meget nølende eller ligefrem indforstået med disse åreladninger af grundlaget for offentlige indtægter. Men godt at man nu gør noget.

Det har jo vist sig, at enhver nyansat i skattecentre på kort tid  tjener sin egen løn ind, og derefter kommer der penge i de slunkne offentlige kasser. Det er der hårdt brug i de kommende år ude i kommunerne. For især tre områder trænger sig på: flere ældre og gamle, flere i familie/socialområdet, og ikke mindst en mangedobling af indsatsen på klima- og miljøområdet.

Så godt at Viborg har fået et nyt skattecenter.  Det har vi hårdt brug for.

Flemming Gundersen, afgående medlem af byrådet for Enhedslisten.

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.