NEDRIVNING AF BEVARINGSVÆRDIGT HUS I TAPDRUP ER DEL AF EN ÆRGERLIG TENDENS.

 

Huset på Stationsvej 1 i Tapdrup er fra 1877, men har gennem årene ikke fået den kærlige hånd eller restaurering det fortjener. Det fremstår slidt, og der er udtalt skimmelvækst i huset. Huset er bevaringsværdigt efter en statslig klassificering, med værdien 4, dvs. middelværdi

En ny ejer ønsker at rive det ned og bygge rækkehuse, fordi vurderingen er, at det ikke er økonomisk rentabelt at restaurere boligen. De fire øvrige politikerne i Teknisk udvalg er enige. Men i Enhedslisten er vi imod, og derfor trækker vores byrådsmedlem Aksel Johansen sagen i byrådssalen.

Vi mener, at huset er værd at bevare som et eksempel på ældre landbrugsbygninger i Tapdrup. Det er det sidste hus, som har det udtryk, som gårdene i Tapdrup havde i 50’erne. Og det er med til at skabe landsbyens identitet.

Hvis byrådet siger ja til endnu en nedrivning, kan der komme flere ønsker om at fjerne bevaringsværdige huse. Derfor skal vi ikke gøre det attraktivt i Viborg Kommune at lade sådanne bygninger forfalde.

Når man køber et bevaringsværdigt hus, skal det være for at beholde og bevare det. Der er ting i vores samfund, som ikke har en værdi, man kan tjene penge på, men det har værdi alligevel.

Der findes mange andre eksempler på forkerte nedrivninger – se artiklen andetsteds om nedrivninger.

Så lad os få stoppet denne tendens.

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.